BLOG

 • Humbja e dëgjimit dhe zhurmat

  Më shumë se 100 vite më parë, Dr. Thomas Barr, një fizikan skocez, arriti të kuptojë se njerëzit që punonin në fabrika me zhurmë për shumë vite, kishin tendencën që të kishin humbje dëgjimi. Ai zbuloi se humbja e dëgjimit shkaktohej nga zhurmat. Që nga ajo kohë, kërkuesit kanë treguar se ekziston një lidhje midis […]

  Read More
 • Tinnitus: Çfarë është?

  Tinnitus është një gjendje fizike, ndjeshmëri patologji-ke e zhurmës, oshëtimës, fishkëllimit etj. Tinnitus në përgjithësi shkaktohet nga një problem nësistemin e dëgjimit. Ai në fakt përfaqson një simptomë, jo një sëmundje.   Çfarë e shkakton tinnitus? Ekzistojnë shumë shkaqe. Pothuajse çdo gjë që mund të shkojë keq me veshët mund të prodhojë si simptomë tinn...

  Read More
 • Problemet e dëgjimit tek fëmijët

  Dëgjimi i dobët është një problem i madh për fëmijët. Ai prek aftësinë e tyre për të mësuar për të folur, lexuar dhe edukuar. Rreth një në çdo 1000 fëmijë ka lindur me një problem të rëndësishëm të të dëgjuarit. Rreth një në 500 fëmijë zhvillon një problem të tillë që në fëmijëri. Ekzistojnë shkallë […]

  Read More
 • Vizita Audiologjike! Cfare duhet te dini?

  Ju duhet të planifikoni rreth një orë për vizitën tuaj të parë. Nëse ju ndiheni më komod, ju mund të ftoni një të afërm apo mik që t’iu shoqërojë. Shumë njerëz ndihen më të sigurt në këtë mënyrë. Audiologu  do të ekzaminoj veshët tuaj. Kjo është për të përcaktuar  problemet si dylli i tepruar apo […]

  Read More
 • Përse nuk duhet t’i pastroni veshët me kunja pambuku!

  Sapo zgjoheni në mëngjes, gjëja e parë që bëni është të nisni ritualin e pastrimit. Një pjesë e rëndësishme e këtij rituali është edhe pastrimi i veshëve. Shumë njerëz mendojnë që pastrimi i këtij organi duhet të jetë po aq i shpeshtë sa edhe pjesa tjetër e fytyrës dhe trupit. Një ndër mënyrat më praktike […]

  Read More
 • Tinka Kurti – Problemet e mia me degjimin!

  Aktorja legjendare, sot 80 vjeç, rrëfen ekskluzivisht për LIVING problemet e saj me dëgjimin dhe sesi OTOFON e ka ndihmuar t’i kthehet sërish një jete normale. Dikur, ajo e kishte të vështirë të dëgjonte zilen e telefonit, ndërsa sot dublon dokumentarë dhe interpreton në filma e teatër… SI NISI GJITHCKA “Në vitin 1983, gjatë një […]

  Read More
 • Veshi

  Veshi i jashtëm përbëhet nga bula e veshit, kanali i dëgjimit dhe daullja e veshit. Veshi i mesëm përbëhet nga tre kockëzat e veshit çekiçi, yzengjia, kudhra (stapes, incus dhe malleus), dy fije muskujsh (të M. stapedius e të M. tensor tympanii), dy fije nervore apo nerva (chorda tympani e pjesa horizontale e N. facialis) […]

  Read More
 • Beltone Amaze

    Bëni çdo ditë tuajen të mahnitshme. Çdo ditë është e mbushur me momente të veçanta që e bëjnë jetën tonë të mahnitshme. Çdo fjalë, buzeqeshje dhe tinguj shtojnë marrëdhëniet dhe përvojat tona. Beltone Amaze siguron që nuk do të humbasësh asnjë moment.   Zgjidhja më e plotë e aparateve të dëgjimit Beltone Amaze do […]

  Read More
 • Kater komponentet e rëndësishem për një aplikim të suksesshëm të aparatit të dëgjimit

    1. Vlerësim specifik i veshit. Fillon me vizitën e mjekut otorinolaringolog për vënien e diagnozës dhe mundësinë e trajtimit të problemit dëgjimor. I sëmuri duhet ti nënshtrohet ekzaminimit të dëgjimit dhe pasi përjashtohet mundësia e riaftësimit të dëgjimit me barna apo operacion, këshillohet vendosja e protezës dëgjimore duke e referuar rastin drejt një profesionis...

  Read More
 • Zhurmat në vesh, si ti parandalojmë!

  Zhurmat në vesh kanë një sërë shkaktarësh dhe për mjekët specialistë e rëndësishme është ndjekja e problemit, i cili kryesisht ka të bëjë me dëmtimin e veshit të brendshëm. Nëse ky dëmtim është i madh, atëherë pacientët kanë zhurmë në vesh, e cila në të shumtën e rasteve bëhet kronike. Por çfarë duhet të bëjnë […]

  Read More
Telefoni Tani