CALL

informacion i pergjithshem

  Te degjuarit me dy aparate

Edhe pse shpesh here nuk e kuptojne, njerezit qe kane ulje degjimi, kane nje humbje nga te dy veshet. Nje aparat te ndihmon sikurse ashtu si syzet optike rrisin shikim nga te dy syte, vendosja e aparateve te degjimit nga te dyja anet  ju jep nje degjim me afer natyrales. Tekniku juaj mund te t’ju thote nese ju duhet nje apo dy aparate degjimi. Ne raste se ju jepet nje diagnose per dy aparate degjimi provoni natyrshmerine qe ju sjellin aparatet tane te vendosura ne te dy veshet dhe ne menyren e duhur.

   Vendosja e dy aparateve te degjimit ne vend vetem te njerit

   
 
  • Statistikat dhe kerkimet e fundit tregojne qe ju mund te filloni te kuptoni shume here me shpejt dhe me mire bisedat me miqte tuaj. Kjo vlen si per ambjentet e qeta ashtu dhe me ato me zhurme. Duke i vendosur te dy, njeri fokusohet te bashkebisedim ndersa tjetri fsheh zhurmat e ambjentit duke ju dhene nje pasqyre te qarte te asaj qe ju doni te kuptoni.
  • Duke vendosur dy aparate, tingujt jane te afte te stimulojne te dy nervat e degjimit, duke i mbajtur ata ne gjendje pune. Studimet tregojne qe nese nervat nuk mbahen ne menyre konstante ne pune ata ulin aktivitetin e tyre te punes dhe per rezultat sjellin nje humbje me te thelle degjimi. Kjo situate njihet me emrin Auditory Deprivation. Sa me shume aparatet tane mbajne ne aktivitet nervat e degjimit aq me rralle shfaqet sintoma Auditory Deprivation.

  • Duke mbajtur dy aparate degjimi ne rrisim sigurine dhe cilesine e jetes se perditshme. Duhet qe ne te reagojme nga ana ne te cilen vjen tingulli dhe jo ne anen qe degjojme me mire. Shembuj te tille qe hasim perdite ka shume si kur degjojme qe na therrasin, kur degjojme sirenen nje makine apo zhurmat te ndryshme.

  • Dy aparate degjimi tregojne me mire menyren me normale qe veshi njeriut duhet te degjoje. Kur zhurmat e perditshme, zerat e njerzve, televizioni apo radioja degjohen me te dy veshet, tingujt vijne me te pasur,me te plote dhe me te fuqishem. Ndersa kur tingulli vjen vetem nga njera ana ai vjen shume i vogel ‘vogel’

  • Vendosja e nje aparati mund te kerkoje nje volum me te rritur, nderkohe dy aparate kerkojne nje volum normal duke shmangur shtremberimet e tingujve apo lodhje mendore nga te degjuarit

  • Kenaqesia e nje degjimi me te mire te pacientit vjen me te dy veshet dhe ne menyre me natyrale sesa vetem ne njerin vesh

Dyfishoje kenaqesine e degjimit duke vendosur aparate ne te dy anet! Klinika OTOFON ju vjen ne ndihme me te gjithe kapacitetin e saj njerezore dhe teknologjike.   Informacione te ngjashme


             
   
   
         
   TE REJAT E FUNDIT

15.09.2011

PANAIRI I MJEKSISE

Ju mirpresim ne panairin qe do te zhvillohet prane Pallatit te Kongreseve.

 

01 Shtator 2011

Faqja www.otofon.al hidhet online per te gjithe pacientet qe kerkojne infomacion rreth klinikes sone.

01 Qershor 2011

17 May 2011

Behet hapja e klinikes OFOFON ne Tirane.


lexo me shume..
 

reklam

...


kklko
oi