fbpx

BLOG

 • Tinka Kurti – Problemet e mia me degjimin!

  Aktorja legjendare, sot 80 vjeç, rrëfen ekskluzivisht për LIVING problemet e saj me dëgjimin dhe sesi OTOFON e ka ndihmuar t’i kthehet sërish një jete normale. Dikur, ajo e kishte të vështirë të dëgjonte zilen e telefonit, ndërsa sot dublon dokumentarë dhe interpreton në filma e teatër… SI NISI GJITHCKA “Në vitin 1983, gjatë një […]

  Read More
 • Veshi

  Veshi i jashtëm përbëhet nga bula e veshit, kanali i dëgjimit dhe daullja e veshit. Veshi i mesëm përbëhet nga tre kockëzat e veshit çekiçi, yzengjia, kudhra (stapes, incus dhe malleus), dy fije muskujsh (të M. stapedius e të M. tensor tympanii), dy fije nervore apo nerva (chorda tympani e pjesa horizontale e N. facialis) […]

  Read More
 • Beltone Amaze

    Bëni çdo ditë tuajen të mahnitshme. Çdo ditë është e mbushur me momente të veçanta që e bëjnë jetën tonë të mahnitshme. Çdo fjalë, buzeqeshje dhe tinguj shtojnë marrëdhëniet dhe përvojat tona. Beltone Amaze siguron që nuk do të humbasësh asnjë moment.   Zgjidhja më e plotë e aparateve të dëgjimit Beltone Amaze do […]

  Read More
 • Kater komponentet e rëndësishem për një aplikim të suksesshëm të aparatit të dëgjimit

    1. Vlerësim specifik i veshit. Fillon me vizitën e mjekut otorinolaringolog për vënien e diagnozës dhe mundësinë e trajtimit të problemit dëgjimor. I sëmuri duhet ti nënshtrohet ekzaminimit të dëgjimit dhe pasi përjashtohet mundësia e riaftësimit të dëgjimit me barna apo operacion, këshillohet vendosja e protezës dëgjimore duke e referuar rastin drejt një profesionis...

  Read More
 • Zhurmat në vesh, si ti parandalojmë!

  Zhurmat në vesh kanë një sërë shkaktarësh dhe për mjekët specialistë e rëndësishme është ndjekja e problemit, i cili kryesisht ka të bëjë me dëmtimin e veshit të brendshëm. Nëse ky dëmtim është i madh, atëherë pacientët kanë zhurmë në vesh, e cila në të shumtën e rasteve bëhet kronike. Por çfarë duhet të bëjnë […]

  Read More
 • Aparatet e degjimit tipet?

  Tipet e aparatave te degjimit dallojne ne pamjen e tyre dhe si ata pershtaten ne veshet tuaj dhe ofrojne avatazhe te ndryshme ne varesi te madhesise, dizajnit dhe teknologjise se tyre.Shumica e stileve jane ne dispozicion me nje game te gjere ngjyrash qe i pershtaten nevojave tuaja.Ju se bashku me stafin tone profesional do te […]

  Read More
 • Shkaqet e humbjes së dëgjimit, si të tregoni kujdes??

  Mosha e avancuar është shkaku më kryesor i humbjes së dëgjimit. 1 në 3 njerëz nga mosha 65-74 vjeç ka rënie dëgjimi. Pas 75 vjeç, ky raport shkon 1 në 2 njerëz. Kërkuesit nuk e kuptojnë plotësisht pse dëgjimi ulet me moshën. Mundet të jetë ekspozimi ndaj zhurmave gjatë tërë jetës dhe faktorë të tjerë […]

  Read More
 • Si te mbrojme degjimin tone ?

    Cfare eshte ndotja akustike? Cdo lloj ndotje e shkaktuar nga zhurma e cila arrin shkallën mbi 85 decibel, e cila mund të lë pasoja afatgjate tek shëndeti i njeriut, dhe pengon jetën normale quhet ndotje akustike.     Nga vijne keto zhurma ? Ndotja akustike është kthyer në një tipar të zakonshëm të jetës […]

  Read More
 • Cmimet e Aparateve te degjimit..? Cfare duhet te dini?

  Pyetja më e shpeshtë e pacienteve  është çmimi i aparateve për dëgjim?. Nuk është befasuese sepse aparatet për dëgjim nuk janë temë kryesore dhe publiku i gjerë nuk di shumë për to.  Si mjet ndihmës i medicinës e cila duhet t’iu shërbej njerëzve me dëgjim të dëmtuar dhe nuk dëgjojnë mirë, aparatet për dëgjim kanë […]

  Read More
Telefoni Tani